our story two

История

Вила Кътина е идея –
за чистота и откровение,
за магия и единение,
за усмивка и споделяне.
Вино, напомнящо връзката
с по-финото.
Есенция, представяща живота като низ от трансформации, всяка
със своите цветове
и прелест.
Това е нашето разбиране за чистота, всеотдайност,
отношение и взаимодействие
във форма на вино.

Вила Кътина е малка, семейна, занаятчийска изба, чиято история започва още през 2010г. Породена от страст, любопитство и желание, избата продължава развитието си с фокус изцяло върху ръчния труд – в максимално присъствие и досег с бъдещия продукт, с внимание към детайла и емоцията, с която се прави всяко нещо. 


Амбицията ни е за искрени, чисти и ръчно сътворени вина, при минимална човешка и техническа намеса и максимално запазване на естественост. За вина без стабилизиране и сулфитиране, същевременно притежаващи плътност, високо качество, силно присъствие и добър потенциал за отлежаване.

Сътворихме Вила Кътина, водени от желанието да направим нестабилизирано занаятчийско вино, което наистина да има потенциала да е конкурентно и дори да изпреварва някои примери на конвенционалното производство. Водени сме от идеята това да е един очерк, изразяващ по-скоро индивидуалността, разбирането ни и нашия характер.


Държим на отношението към земята и разбираме синергията земя – лозе – грозде – човек – вино като един общ обем и постоянен кръговрат.